Naslovnica BIH Načelnik Grujičić naredio da se ukloni baner sa bajramskom čestitkom iz centra...

Načelnik Grujičić naredio da se ukloni baner sa bajramskom čestitkom iz centra Srebrenice Autor: E. H.

Mladen Grujičić, načelnik Općine Srebrenica, naredio je da se ukloni baner kojim Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici svim muslimanima čestita nastupajući Kurban-bajram.

Potvrdio je to za Faktor Damir efendija Peštalić, glavni imam MIZ Srebrenica.

– Mi smo to postavili, smatrajući da je to normalno, da mi kao institucija Islamske zajednice u Srebrenici možemo javno čestitati Bajram svojim pripadnicima Islamske zajednice i to je baner na kojem samo piše Bajram šerif mubarek olsun. Naš tradicionalni način čestitanja. To je načelniku zasmetalo i on je brzom intervencijom i prijetnjom ljudima koji su ga postavili, vatrogasnoj jedinici naredio da se to skine – kazao je Peštalić.

Pitali smo efendiju Peštalića šta misli o ovom postupku načelnika Grujičića.

-To dovoljno govori o njegovom opredjeljenju. On potvrđuje da je fašista i čovjek koji ne razumije drugog i drugačijeg. Naša borba će se nastaviti. Mi ćemo iskoristiti svoje prostore, svoja dvorišta jer očigledno nam se ne dozvoljava da koristimo javni prostor u gradu koji prema mišljenju načelnika treba da bude samo za ljude pravoslavne vjeroispovijesti. Mi ćemo inicirati da se ovaj slučaj riješi na sjednici Skupštine Općine Srebrenica, da se očituje po ponašanju načelnika Općine – zaključio je Peštalić.

Prethodni članakIz Sanskog Mosta ispraćeni posmrtni ostaci 12 prijedorskih žrtava
Naredni članakIlijašanin Ilhan Bulbul potpisao Ugovor sa prvoligašem FBiH FK “Budućnost” Banovići