Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić posjetio MZ Malešići

Danas je načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, na zahtjev građana, posjetio MZ Malešići i zajedno sa predsjednikom Savjeta MZ Senadom Tabakovićem obišao nekoliko lokaliteta.

Na prostoru Graca načelnik  je obišao radove na izgradnji i asfaltiranju lokalnog puta u dužini 700 metara, zatim lokalitet brda iznad Borevića, gdje su razmatrane mogućnosti pronalaženja rješenja za odvodnju površinskih voda. Tokom ove posjete načelnik Fazlić i Tabaković razgovarali su sa građanima i o mogućnostima proširenja primarne kanalizacione mreže na području ove mjesne zajednice.

Tom prilikom načelnik Fazlić je izjavio :“ Na nedavnom održanom zboru građana, građani MZ Malešići iznijeli su nekoliko gorućih problema koji se tiču putne i kanalizacione infrastrukture, te smo na njihov zahtjev odlučili posjetiti ovu mjesnu zajednicu i uvjeriti se u kojoj su fazi radovi na izgradnji ranije planiranog lokalnog puta na području Gradca dužine od 700 metara. To je projekat vrijedan  nekih 200.000 KM. Također, saslušali smo zahtjeve građana drugih dijelova ove MZ i na tragu smo rješenja za problem odvodnje površinskih voda  na prostoru brda iznad Borevića kao i iznalaženja jednog sistemskog rješenja za proširenje primarne kanalizacione mreže u ovoj mjesnoj zajednici, pogotovo u njezinom dijelu koji gravitira koritu rijeke Bosne. Nadamo se da ćemo u što skorijem vremenu odgovoriti na sve ove zahtjeve, naravno poštujući i operativni plan Općine Ilijaš, ali i činjenicu da na nekim lokalitetima naše općine zaista postoje problemi koje bi trebali urgentno rješavati“ kazao je načelnik Fazlić.

Općina Ilijaš svakodnevno radi na realizaciji Godišnjeg operativnog plana, te su u stalnoj komunikaciji sa građanima i nastoje riješiti sve probleme iz svoje nadležnosti.

 

Prethodni članakNajava 20. redovne sjednice Općinskog vijeća Ilijaš
Naredni članakMinistar Delić: Nastavljamo akciju masovnog pošumljavanja u Kantonu Sarajevo