Nadali smo se ovim rezultatima: Harisa i Hamza nakon što su postali državni prvaci u stonom tenisu

Stonoteniseri Harisa Mešetović i Hamza Kamenjaš iz sedmice u sedmicu nižu odlične rezultate. Tako su ovog vikenda na održanom Državnom prvenstvu u stonom tenisu u kategoriji U-18 članovi STK „Hašim Spahić” Ilijaš osvojili dvije zlatne i tri srebrne medalje pod dirigentskom palicom trenera Mirnesa Čustovića.

Hamza Kamenjaš je u kategoriji juniori – pojedinačno i u kategoriji dubl – mix zajedno sa kolegicom Harisom Mešetović  osvojio srebrne medalje, dok je u kategoriji dubl – juniori sa kolegom Marko Šimunović iz Mostara osvojio zlatnu medalju i postao prvak BiH.

“Harisa i ja smo se potajno nadali ovim rezultatima. Uvijek prije nekog turnira postavimo sebi neke ciljeve. Malo nam je priprema za ovaj turnir bila nešto teža, budući da je sada mjesec Ramazan, školu i trening nije nam to bilo sve lahko uskladiti, ali evo na kraju ispalo je idealno. Što se tiče takmičenja čeka nas kraj  Premijer lige BiH za muškarce, čeka nas top – 8 najbolji juniora i juniorke to i nema neki rezultatski značaj jer smo na prva dva turnira obezbijedili reprezentaciju” rekao je Hamza.

Harisa Mešetović je pored već pomenute srebrne medalje u kategoriji dubl – mix osvojila i zlatnu medalju u kategoriji juniorke – pojedinačno i time postala prvakinja BiH.

Takmičenje je trajalo dva dana (subotu i nedjelju) igralo se u našem gradu što nam je bila prednost zbog domaćeg terena. Bude mi uvijek drago kada imamo takmičenje u Ilijašu, jer imamo podršku publike. Protivnici su bilo jaki i ogranizacija takmičenja je bila dobra i svidjelo mi se što je turnir trajao dva dana, a ne jedan. Očekivala sam što bolje rezultate i nadala sam se da ću postati državna prvakinja što sam na kraju i uspjela. Do finala sam imala teške mečeve, dakle u tom glavnom žrijebu. Pobijedila sam svaki meč sa 3:2 i jako sam zadovoljna svojim rezultatima” kazala je Harisa.

Što se tiče takmičenja, Harisa ističe da su preostala još dva kola Premijer ligi BiH za žene, a neke od bitnih takmičenja što ih očekuje u narednom periodu spomenula je Balkansko prvenstvo za mlade koje će se odigrati u Bugarskoj i u julu će biti Evropsko prvenstvo za mlade.

 

 

Prethodni članakDodijeljeni Ugovori o finansiranju za 14 sportskih udruženja sa područja općine Ilijaš u iznosu od 162.000 KM
Naredni članakProgram obilježavanja Dana Armije RBiH