ILIJAŠKULTURANajava događaja

Najava bogatog programa javnog dočeka Nove godine u Ilijašu

Nakon dvogodišnje pauze kako zbog korone, tako i zbog socio – ekonomskih kretanja, Općina Ilijaš i Javna ustanova “Kulturno – sportski centar i Radio Ilijaš” organizuju javni doček Nove 2023. godine.

U programu Radio Ilijaša ovoga ponedjeljka gostovali su Enisa Mešetović u ime Općine Ilijaš i Nermin Hodžić, direktor JU KSC i Radio Ilijaš.

Stručna saradnica za obrazovanje, pitanje mladih i NVO Enisa Mešetović kazala je da se najveći dio organizacije odnosi na sigurnost i tehničko – administrativne stvari koje je prethodno potrebno pripremiti da bi novogodišnja noć prošla na najbolji mogući način.

“Željeli smo da imamo zajedničku saradnju i podršku, te smo u ovaj projekat ušli uz zajedničku podršku s našim partnerom JU KSC i Radio Ilijaš, koja je i prethodnih novih godina bila s nama u organizaciji. U razgovoru sa našim općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i ove godine smo odlučili da idemo s mladim, domaćim bendovima. Kada to kažem, mislim na naše ilijaške “Meteore”, a drugi bend su naše komšije iz Breze, bend “Jutro” kojem se predviđa blistava karijera. To su, dakle, bendovi koji će građane uvesti u novogodišnju noć. Pored nastupa bendova planiran je i novogodišnji vatromet koji su obezbijedili naši nezaobilazni partneri iz firme “Magma Pirotehnika”. Zahvaljujemo se i Policijskoj upravi Ilijaš, s kojima godinama surađujemo, na savjetima i pomoći oko organizacije, kao i obezbjeđenju koje će osiguravati prostor, a sve s ciljem da sve prođe u najboljem redu”, kazala je Mešetović.

Ispraćaj 2022. i doček nove 2023. godine obilježit će trosatni program s početkom u 22:00 sati.

Direktor JU KSC i Radio Ilijaš Nermin Hodžić kazao je da je zadatak javne ustanove da doprinosi unapređenju i poboljšanju društvenog, kulturnog, sportskog i svakog drugog vida javnog života u našoj općini, te se nada da će građani biti zadovoljni što se Općina Ilijaš uz podršku KSC i Radio Ilijaša opredijelila za jedan ovakav korak.

“Drago mi je što se općinska organizacija na čelu s načelnikom Akifom Fazlićem opredijelila za jedan ovakav potez, naročito u vremenu kada mnogi pribjegavaju nekim populističkim rješenjima u kojima neki, eventualno skromni doprinos koji se potroši za jedan ovakav sadržaj, daju u neke druge svrhe.  Mislim da će Ilijaš uoči ove Nove godine biti centar, ne samo za građane naše općine, nego i za građane susjednih općina. Čast nam je da kao javna ustanova nastavljamo biti na usluzi građanima. Sretni smo što će Ilijaš nakon kratke pauze osjetiti čari novogodišnjeg dočeka onako kako to dolikuje. Očekujemo da cijeli program protekne u dobrom raspoloženju ozračenom pozitivnom energijom, i što je najvažnije u miru i bez incidenata”, istakao je Hodžić.

Mešetović i Hodžić dodali su da je važno obezbijediti sigurnost građana koji dođu na ispraćaj 2022. i doček Nove 2023. godine. S tim u vezi, pozvali su djecu i njihove roditelje, kao i mlade da budu odgovorni, te da se suzdrže od korištenja priotehničkih sredstava.

Dan prije Nove godine bit će zatvoren parking ispred Sportske dvorane Ilijaš, jer će taj prostor biti namijenjen za ispaljivanje vatrometa u novogodišnjoj noći.

Pored  Policijske uprave Ilijaš i obezbjeđenja, u novogodišnjoj noći bit će prisutna i kola Hitne pomoći te vatrogasci, a sve s ciljem da se obezbijedi sigurna i ugodna atmosfera.

Za kraj, Enisa Mešetović i Nermin Hodžić pozvali su građane općine Ilijaš i sugrađane iz susjednih općina i gradova da dođu na Trg Alije Izetbegovića kako bi na najbolji mogući način ispratili 2022. i dočekali Novu 2023. godinu uz bendove “Jutro” i “Meteori” i odličnu atmosferu.

Medijski pokrovitelji: JU KSC i Radio Ilijaš, web portali ilijas.info i ilijas.net.

Povezane objave

Back to top button