Uncategorized

Najmlađi iz Predškolske ustanove “Behar” obilježili Dan državnosti prigodnim programom

Perzijsko –bosanski koledž sa internatom, Osnovna škola „Đulistan“ i Predškolska ustanova „Behar“ i ove godine organizacijom prigodnih manifestacija, priredbi i takmičenja obilježava 25. novembar Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Najmlađi  su  praznik domovine obilježili prigodnom priredbom u kino sali KSC. Mnogobrojni roditelji i posjetioci su zaista uživali u prekrasnim izvedbama pjesme i plesa. Program   je  bio   pun radosti i veselja mališana koji su svim prisutnima željeli pokazali  koliko su naučili.

Direktorica Predškolske ustanove “Behar” Elma Jašarević je za Radio Ilijaš izjavila da u ovoj ustanovi boravi oko 120 mališana i  da su se oni zaista pripremili da na najbolji način prikažu sve što su naučili  :

Naši najmlađi su pripremili nekoliko tačaka kojima će se predstaviti prisutnima. Mi smo u septembru krenuli sa odgojnim grupama i  ovo je njihova prva prilika da vidimo šta su naučili. Podsjećamo da se radi o djeci uglavnom starosti tri godine i više , kod nas je uvjek veselo, mi se najbolje predstavljamo kroz ples, igru i pjesmu. Mi  najviše volimo vesele pokrete kojima pokazujemo našu sreću – kazala je Jašarević .

Imran Fazlić ima pet godina i danas je nastupao na priredbi, kaže da ima malu tremu ali ipak poručuje svojim vršnjacima da se na stide i da trebaju da pokažu šta su naučili.

Znanjem gradi BiH projekat je koji se provodi već 18 godina, za to vrijeme PBK Perzijsko –bosanski koledž sa internatom, Osnovna škola „Đulistan“ i Predškolska ustanova Lješevo ugostio je hiljade učenika takmičara, stotine profesora, eminentne goste predavače, a tako će biti i ove godine.

Fotogaleriju pogledajte na FB profilu Radio Ilijaša.

Povezane objave

Back to top button