Naslovnica VIJESTI Nakon jakog zemljotresa, u Stocu u nedjelju Dan žalosti

Nakon jakog zemljotresa, u Stocu u nedjelju Dan žalosti

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković uputio je iskreno saučešće porodici stradale Elmire Sefo te proglasio nedjelju, 24. april, Danom žalosti na području Grada Stoca.

– Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život. Ovim putem upućujemo iskreno saučešće porodici Sefo zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima – napisao je Bošković.

Jutros u 9 sati održana je sjednica Gradskog štaba Civilne zaštite.

Kako se navodi, sinoć su u obilasku grada i na terenu bile su sve gradske službe (Komunalno poduzeće Stolac, DVD Stolac, Dom zdravlja Stolac, Crveni križ).

Tokom dana službe nastavljaju s obilaskom terena i čišćenjem odrona, kamenja i žbuke koja je otpala s ruševnih i starih objekata, te sa izvidima na terenu.

Dvije osobe zadržane su u Kantonalnoj bolnici Safet Mujić na promatranju, a osobe s lakšim povredama zbrinute su u Domu zdravlja Stolac i pušteni su kući.

Iz Gradskog štaba Civilne zaštite pozivaju sve stanovnike Grada da u ovim trenucima ostanu smireni i da pretrpljenu materijalnu štetu na imovini prijave u Gradski štab Civilne zaštite na broj 036 854 666.

faktor.ba

Prethodni članakOdržana Izvještajno-izborna Skupština Crvenog križa općine Ilijaš
Naredni članakOpćina Ilijaš: Čestitka povodom Vaskrsa