Nakon plasmana u Drugu ligu FBiH u NK Ilijaš ponosni i motivisani za nove uspjehe

Na stadionu “Hakija Mršo” u Vogošći, u finalnoj utakmici Kantonalne lige Kantona Sarajevo, sastale su se ekipe NK “Ilijaš” i FK “Pofalički”. Ekipa NK “Ilijaš” slavila je uvjerljivim rezultatom od 4:0, i time se plasirala u viši rang takmičenja, odnosno Drugu ligu Federacije BiH – grupa “Centar”, gdje će se takmičiti u predstojećoj sezoni 2022/23.

Tim povodom u programu Radio Ilijaša gostovali su trener NK Ilijaš Fadil Hodžić i igrač Alen Arnautović, koji je u ovom odlučujućem susretu postigao dva pogotka.

Cijela ekipa, Uprava, trener zadovoljni su sezonom i postignutim rezultatima, jer su zabilježili 14 pobjeda, dali 48 golova i zauzeli ubjedljivo prvo mjesto sa osvojena 42 boda na kraju sezone.

Sigurno da smo ponosni, igrači su bili željni rezultata, znaju šta znači Druga liga za Ilijaš. Imali smo veliku podršku Uprave kluba, navijača, prijatelja, dobili smo veliki broj čestitki. Nije bilo lako, Ilijaš zaslužuje Drugu ligu zbog uslova koje je omogućila Općina Ilijaš sa ovakvim stadionom sa pratećim objektima po UEFA standardima na kojem nam mnogi zavide, kazao je Hodžić.

Želja za pobjedom i plasmanom u viši rang bili su veliki motiv igračima za odličnu igru. Ta želja vodila je i doktora Alena Arnautovića.

Iako sam ja igrač koji rijetko daje golove jer igram na takvoj poziciji i nemam priliku da postižem pogotke, mislim da je ovo bila prva utakmica gdje sam dao dva gola, ali želja za što boljim rezultatom bila je veoma jaka i u ovoj utakmici postigao sam dva pogotka i emocije su još uvijek jake i ako Bog da sljedeće sezone idemo da ostvarimo što bolji plasman u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar, kazao je Arnautović.

Raduje da su pri kraju radovi na ilijaškom stadionu jer će to omogućiti kvalitetnije pripreme, jer NK Ilijaš više od tri utakmice rade, igraju utakmice i treniraju izvan svog terena. Krajem juna i početkom jula počinju pripreme za novu sezonu, utakmice Druge lige FBiH počinju u augustu što će NK Ilijaš iskoristiti za što bolji početak.

Nažalost, navijači su pomalo izgubili ritam da dolaze na igre, da budu podrška, naš 12. igrač, a u nastavku nam treba podrška sa svih struktura, kako finansijski, tako i ljudstva. U Drugoj ligi su jaki klubovi kao što su visočka Bosna, Čelik, Borac Jelah, Famos i drugi. NK Ilijaš može dobro u toj ligi prezentirati našu općinu. Siguran sam da će predsjednik NK Ilijaš Selmir Vrabac, kao i dosad u kantonalnoj ligi, naći način da obezbijedi optimalne uslove za igru i treniranje u Drugoj ligi, kako bismo ne samo opstali na tom nivou, nego zabilježili i što bolje rezultate, naveo je Hodžić.

Govoreći o pojačanjima, trener Hodžić je kazao da će biti neophodna, mnogi sadašnji članovi tima nastavit će igru ukoliko budu željeli, a očekuje se i da će ekipa biti pojačana obećavajućim imenima iz mlađih kategorija NK Ilijaš.

Najviše snage i volje na terenu daje podrška navijača i drago nam je da će navijači dodatni motiv da postižemo što bolje rezultate i golove kako na domaćem terenu, tako i na gostovanjima, kazao je za kraj gostovanja Alen Arnautović.

Još jednom čestitamo NK Ilijaš na izvanrednom uspjehu i postignutom plasmanu, te želimo puno sreće u utakmicama Druge lige FBiH.

Prethodni članakOdlični rezultati članova KK “Rašid Buća” Ilijaš
Naredni članakOdavanjem počasti i polaganjem cvijeća obilježen Dan kakanjskih dobrovoljaca “Breza i Misoča 92”