Narandžasto upozorenje zbog kiše

Meteoalarm je izdao narandžasto upozorenje zbog očekivane obilne kiše na većem dijelu Federacije BiH i Republike Srpske.

Narandžasto upozorenje zbog kiše izdato je za područje Banjaluke, Višegrada, Sarajeva, Prijedora, Bihaća i Tuzle, gdje se lokalno očekuje od 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Za Banjaluku i Prijedor izdato je narandžasto upozorenje i zbog grmljavine.

Žuto upozorenje zbog kiše izdato je za područje Mostara i Livna gdje su mogući lokalno jači pljuskovi, a zbog očekivane grmljavine i za područje Višegrada, Sarajeva, Mostara, Trebinja, Tuzle i Foče.

Narandžasto upozorenje znači da je vrijeme opasno, prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno, vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez i neophodno je informisati se o meteorološkim aktivnostima.

Izvor: BHRT

Prethodni članakDan Arefata: Post koji iskupljuje grijehe za prethodnu i narednu godinu
Naredni članakIntervju sa Aminom Gljivom, Mreža mladih Ilijaš: Pronađite smisao, ne odustajte od dobra i ne prilagođavajte se masi