Naš grad okupan cvijećem prije Osmog marta: bogata ponuda poklona

Dan prije 8. Marta već je  i poznata slika na ulicama našeg grada: štandovi puni cvijeća, prolaznici koji nose aranžmane dragim osobama.

Ilijaš  se jutros probudio  u cvijeću. Izvršeno je postavljanje štandova sa cvijećem, a kako prodavači kažu očekuju i prve kupce.

Tradicionalno, prodajni štand ima i Udruženje „Budi mi drug“.

-Danas smo na platou KSC Ilijaš, bit ćemo ovdje i sutra, kao i u Starom Ilijašu. Radimo prodaju za Osmi mart, prihodi su za humanitarne svrhe. U ponudi su rezano cvijeće, karanfili, ruže, radovi od dekupaža, radovi od stakla koje smo kreirali sa našim korisnicima. Cijena poklona je od 1,5 za karanfile, ruža tri KM, do vrijednih poklona od dekupaža cijene od  30-40 KM. Sav novac će biti iskorišten za nove projekte u Udruženju , kao i svaki put kad priredimo neštonovo za naše članove “, kazala je Amra Kahriman iz Udruženja „Budi mi drug“ Ilijaš.

Kao i svake godine najjeftini poklon je karanfil, dok su ruže od 2,5 do 4 KM. Tu je i veliki izbor cvijeća kao i ukrasnog bilja, te umjetnina koje će siigurno oraspoložiti pripadnice ljepšeg spola.

Prethodni članakObilježavanje 76. godišnjice od osnivanja I bataljona VI istočno bosanske udarne brigade
Naredni članakU Vogošći i Ilijašu formirana dva ženska fudbalska tima