U nastavku operativno taktičke akcije kodnog naziva Aperkat pripadnici Federalne uprave policije su danas, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, uhapsili tri osobe iz Sarajeva zbog neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga.  

Kako je saopćeno iz FUP-a, uhapšeni su Z. D. (1965), K. K. (1982) i K. S. (1972), a u sklopu akcije pretreseni su kuća, caffer bar i frizerski salon u Ilijašu, kao i dva objekta na području Starog Grada koje koriste osumnjičeni.

– Tom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom, te će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku – kazali su iz FUP-a.

Uhapšeni su kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te su u zakonskom roku predati na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Podsjećamo, u sklopu akcije kodnog naziva Aperkat tokom 2020. godine uhapšene su četiri osobe, koje se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, kao i deset osoba zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Izvor:faktor:ba

Share.

Comments are closed.