Ljubitelji odbojke mogli su ove subote u Sportskoj dvorani Ilijaš uživati u dvije izvanredne utakmice u kojima su u ulozi domaćina bili ženska i muška ekipa Odbojkaškog kluba “Ilijaš” . Djevojke su u 17:00 sati u okviru III kola Superlige FBiH odigrale i dobile vrlo napetu i  neizvjesnu utakmicu protiv ŽOK “Smeč” iz Širokog Brijega. Za pobjedu su bila potrebna četiri seta jer su gošće u trećem setu uspjele izjednačiti na 2:1, iskoristivši slabu odbranu ilijaških odbojkašica i seriju nesretnih servisa u kojima je lopta završila u mreži. Ali, djevojke OK Ilijaš su nastupile agresivnije u nastavku i osigurale pobjedu 3:1.

Muška ekipa OK “Ilijaš”  igrala je utakmicu V kola Superlige FBiH protiv OK “Krivaja” iz Zavidovića, te lagano dobili prvi set i poveli 1:0. U drugom setu došlo je do izjednačenja 24:24,  te je OK Ilijaš uspio osvojiti i  ta dva odlučujuća boda 27:25 za 2:0. Treći set bio je rutinsko dokazivanje nadmoći domaćih i zapečatio pobjedu 3:0.

Ni ovaj put podrška publike nije izostala. Čestitamo Upravi, trenerima i ekipama na pobjedi i želimo puno sreće u nastavku prvenstvene sezone Superlige FBiH u kojem momci igraju protiv OK Breza 1934, a ženska ekipa je slobodna.   

Share.

Comments are closed.