Povodom svečanog obilježavanja Međunarodnog Dana pošta 09. oktobra  danas će biti upriličen bogat kulturno-zabavni program u hotelu „Evropa“ Sarajevo.

Na poziv organizatora ove godine u programu učestvuje i  Tamburaški orkestar OMBŠ „Novo Sarajevo“-Područno odjeljenje Ilijaš uz pratnju nastavnika Himze Karića i Fehima Hajdarevića.

Naš repertoar činit će jedan lijep  koktel sevdalinki i zabavnih pjesama za dušu i srce. Drago nam je da smo dobili poziv ove godine za učešće  i predstavit ćemo se sa našim Tamburaškim orkestrom. Učestvuje 15 djece, većina ih je iz Ilijaša i dvoje djece iz Sarajeva. Predstavit ćemo našu školu na najljepši način, nadamo se opravdati povjerenje organizatora i dobiti poziv i sljedeće godine, kazao je nastavnik Fehim Hajdarević za Radio Ilijaš.

Podsjećamo, 9. oktobar obilježava se širom svijeta kao dan osnivanja Svjetskog poštanskog saveza, jedne od najstarijih međunarodnih organizacija. Kao punopravna članica Svjetskog poštanskog saveza BH Pošta svake godine obilježava 9. oktobar.

 

Share.

Comments are closed.