KINO

Naučno-fantastični triler „T.I.M.“ u kinu Ilijaš

Film „T.I. M.“ (T.I.M.) neće privući pažnju samo ljubitelja žanra, već široke publike koja pored vrhunske glume i originalne estetike, od umjetnosti očekuje i ukazivanje na goruća pitanja društva u kom živimo.

Film “T.I.M” pogledajte u kinu Ilijaš /petak 01.12.2023. god.u 19,00 sati. Ulaz 5 KM.

Svjedoci smo da vještačka inteligencija postaje sastavni dio naših života, a protagonisti filma „T.I.M.“ pokazat će nam šta može da se desi ukoliko se pomjeri granica između ljudi i robota.

Abi i Pol se sele u malo mjesto kako bi zajedno proveli kvalitetno vrijeme, ali tamo shvataju da će dijeliti svoj najsavremeniji “pametni dom” sa tehnološki integrisanim slugom.  Abi radi u Intergejt Robotiksu kao šef odjeljenja za protetiku i na poklon od šefa dobija T.I.M-a, humanoidnog robota. T.I.M. kuha i čisti, pravi savršenu kupku, božanstveno masira stopala i pruža besprjekorne komplimente ili izuzetne riječi utjehe. Sve su to vještine od kojih se Polu diže kosa na glavi, i on  počinje da sumnja da je T.I.M. možda previše fokusiran na ispunjavanje Abinih potreba. Da li je u pitanju Polova paranoja dok se bori da pronađe posao i povrati Abino povjerenje nakon nevjerstva u prošlosti? Ili T.I.M. zaista postaje opsjednut Abi, koristeći svoju ogromnu inteligenciju (da ne pominjemo to da ima pristup svim uređajima ovog para) u želji da uzurpira Polovo mjesto u kući?

A ako je ovo drugo, koliko je daleko T.I.M. spreman da ide?

Povezane objave

Back to top button