BIHVIJESTI

Ne propustite priliku za učešće: Sedam dana do Drive konferencije koja će oblikovati budućnost rada!

Svijet rada brzo se razvija, potaknut napretkom tehnologije, uključujući umjetnu inteligenciju i automatizaciju. Ove tehnologije donose nove mogućnosti, ali i postavljaju pitanja o budućnosti rada – hoće li ona pripadati ljudima ili umjetnoj inteligenciji? Kako privući, zadržati i upravljati talentima u današnjem dinamičnom tržištu rada? Odgovore na ova pitanja možete pronaći naovogodišnjoj DRIVE Leadership& Talent konferenciji, koju organizuje kompanija Kolektiv d.o.o/MojPosao.ba u srijedu, 4.oktobra, u hotelu Hills u Sarajevu.

Ove godine konferencija pokriva vodeće teme kao što su: napredno liderstvo, novi modeli rada, inovativni pristupi u privlačenju i zadržavanju talenata. Ovo je izvanredna prilika za HRM profesionalce i lidere da istraže najnovije trendove i strategije u području upravljanja ljudskim resursima, saopćili su organizatori.

U proteklih jedanaest godina na jednom mjestu organizatori su okupili preko 2.000 lokalnih i regionalnih stručnjaka, te preko 100 vodećih i svjetskih govornika. Uz ovogodišnji slogan konferencije „Humans after all“ (Ljudi poslije svega), te u sklopu osam sati specijalno kreiranog sadržaja čekaju vas međunarodni i domaći eksperti koji će podijeliti svoja iskustva i znanja.

Istaknuti govornici:

Lucy Adams, izvršna direktorica “Disruptive HR” i bivša direktorica ljudskih resursa BBC-a, prva govornica na konferenciji, istražuje liderstvo u svijetu ubrzanih promjena.

Butzi (Johannes Alinhac), međunarodni govornik i 4X TEDx govornik, otkriva čaroliju stvaranja zadovoljstva na radnom mjestu kroz vještine mađioničara.

Kreshnik Halili, lider u IT i informacijskoj sigurnosti, član Uprave Raiffeisen Bank dd BIH, dijeli svoje iskustvo i uvide u digitalnu eru.

Nermana Ajanović-Hajdarpašić, direktorica operacija kompanije Kolektiv/MojPosao.ba, vodi vas kroz (R)evoluciju tržišta rada.

Amelia Kallman, futuristica, međunarodna govornica i jedna od vodećih stručnjakinja u oblasti generativne umjetne inteligencije,istražit će ključne aspekte budućnosti rada i uticaja AI na tržište, te predstaviti konceptmeta/hibridnog rada.

Pridružite se i upoznajte mnoge regionalne stručnjake iz Bosne iHercegovinekoji će dijeliti svoje znanje i prakse u oblasti ljudskih resursa. Čekaju vas tri sjajne stručne radionice, te panel diskusija na temu: „Kako kreirati i primijeniti prakse koje usklađuju posao i porodicu?” organizovanu saradnji sa Populacijskim fondom Ujedinjenih Nacija.

Posebno ističemo dio konferencije posvećen najboljim HR praksama u Bosni i Hercegovini. Ovaj segment omogućava učesnicima da se upoznaju s praktičnim iskustvima kompanija iz BiH koja mogu primijeniti u svojim organizacijama.

Pet najbolje ocijenjenih projekata od strane žirijabiće prezentovano predpublikom DRIVE konferencije, a cilj je prepoznati i nagraditi najbolje HR prakse i motivirati kompanije da uvode pozitivne promjene.

Još uvijek niste osigurali svoje mjesto na konferenciji? Više informacija o programu, govornicima i registraciji pronađite na www.drive.ba

Ovogodišnji zlatni sponzor driveLeadership& Talent konferencije je Raiffeisen Bank.
Sponzor konferencije: NELT, HudHud, Inside – Furniture&Interior Design
Stručni partneri: YellowBrickAtria Group SEE

Generalni medijski pokrovitelji konferencije su: radiosarajevo.baRSG i Antena radioBusiness MagazineAkta.ba i N1.

Medijski prijatelji: Bonjour.baPIT.ba,Manager.ba

Prijatelji konferencije su: Asocijacija za internet trgovinu “eComm”BravariaIndustrial MarketingWoman.Comm, USAID, Bizbook.

 

 

 

 

 

Povezane objave

Back to top button