U nedjelju, 30.05.2021. godine je u Sarajevu, na ribarskoj takmičarskoj stazi Lađenica, održano prvenstvo SRS FBiH u lovu ribe udicom na plovak za kategorije U-15, U-20 i U-25.

Nea Omerović iz Ilijaša, članica Udruženja sportskih ribolovaca “Sarajevo – 1906” ostvarila je zapažene rezultate te je izdominirala u takmičenju na ribolovnoj stazi ”Lađenica” kod Sarajeva.

Osvojivši PRVO mjesto, prvakinja Federacije BiH u kategoriji do 15 godina i ŠMPION STAZE do 25 godina.

Ova mlada Ilijašanka ubjedljivo je, ostvarenim rezutatima, pokazala talenat i ljubav prema sportskom ribolovu.

Domaćina na ovom takmičenju je odredio SRS FBiH i ovaj put su tu obavezu imali USR Sarajevo 1906 koji su na veoma kvalitetan način pripremili stazu da i kad bi čovjek htjeo da traži ne bi mogao naći zamjerku, veliko hvala i čestitke kao i u organiziranju zajedničkog ručka svih takmičara i njihovih trenera.

Na takmičenju je nastupilo ukupno 35 takmičara a po kategorijama to izgleda:

U-15 kadetkinje nastupile 3 (tri) takmičarke,
U-15 kadeti, nastupilo 16 (šesnaest) takmičara,
U-20 juniorke, nastupile 3 (tri) takmičarke,
U-20, juniori, nastupilo 9 (devet) takmičara,
U-25, mlađe seniorke, 1 (jedna) takmičarka,
U-25, mlađi seniori, nastupilo 3 (tri) takmičara.

Treba kazati da takmičari dolaze iz sljedećih udruženja: USR Sarajevo 1906 iz Sarajeva, SRK Bosna iz Maglaja, SRD Mrena iz Živinica, SRD Manjić Kalesija, SRD Vrbas Gornji Vakuf/Uskoplje i SRD Bosna iz Žepča.

Službene osobe su određene od strane takmičarske komisije SRS FBiH a danas su to bili: Jagar Milan – vrhovni sudija, Sinanović Zijad – delegat, Jamaković Šukrija – komesar/sekretar, te Mirsad Alagić, Pešto Mugdim i Lidija Bogićević – sektorske sudije. Rezultate takmičenja svih učesnika možete pogledati ovdje.

Puno sreće i boljih rezultata na budućim takmičenjima svim takmičarima i njihovim trenerima, a našoj Nei želimo još više uspjeha u sportskom ribolovu.

(ilijas.info)

Share.

Comments are closed.