Međunarodno Otvoreno takmičenje/natjecanje muzičkih/glazbenih pedagoga u FBiH“ je u proteklih dvadeset i tri godine privuklo pažnju domaće i strane muzičke javnosti svojim profesionalnim, ali otvorenim i fleksibilnim stavom prema muzici, nastojeći da spoji tradicionalno i moderno u pristupu takmičenja među umjetnicima svih uzrasta, školske spreme i interesovanja.

Enorman broj takmičara iz Bosne i Hercegovine koji su tokom prethodnih godina učestvovali na takmičenju, stručni žiri sastavljen od vrsnih pedagoga i izvođača iz zemlje, zemalja okruženja i inostranstva , gostoprimljivost domaćina i specifičan način nagrađivanja, govore u prilog organizaciji i sadržaju natjecanja.

Ideja organizatora od samog početka je bila da takmičenje bude nezaboravan i sadržajan umjetnički i društveni doživljaj i kao takav prepoznatljiv u cijelom regionu. Zbog pandemije i ograničenja uzrokovanih pandemijom, takmičenje se ove godine održalo u online formatu.

U Prvoj kategoriji u kojoj je bilo najviše prijavljenih kandidata, Nedžla Duraković iz Ilijaša od maksimalnih 100 bodova osvojila 92.60 bodova u klasi profesorice Dženane Sarajlić Šehanović OMBŠ “Novo Sarajevo”.

Izvor: ilijas.info

Share.

Comments are closed.