Kompanija Nestle danas, 13.09.2021. godine organizuje izložbu umjetničkih djela u okviru inicijative „Čista umjetnost“ u namjeri da pokrene kampanju s ciljem podizanja svijesti o važnosti smanjenja otpada, recikliranja i ponovne upotrebe materijala. Povodom toga razgovarali smo sa direktorom prodaje kompanije Nestle u Bosni i Hercegovini Milanom Dukićem.

 „Po prvi put u Bosni i Hercegovini kompanija Nestlé Adriatic sprovodi inicijativu pod nazivom „Čista umjetnost“ uz pomoć glavnog implementacijskog partnera udruženja Ruke, te partnera koji podržavaju projekat našeg dragog distributera  MCI i Sarajevo City Centar. U sklopu inicijative, 13.09 – 15.09.2021. godine u SCC- u će biti postavljena izložba umjetničkih djela rađena u suradnji sa poznatim umjetnicima Centra za umjetnost i umjetničku edukaciju „ArkA“. Oni su otpadnom materijalu dali jednu novu svrhu i pripremili izložbena djela koja predstvaljaju izgled biljnog i životinjskog svijeta, ukoliko se svijest nas kao najvećih kontributora njihovom zagađenju ne promijeni“, kazao je Dukić.

Nestlé podstiče i vlastite zaposlenike da se uključe i svojim pozitivnim primjerom budu dio buđenja svijesti o ovoj bitnoj tematici. Održana je akcija čišćenja zelenih površina lokalnih zajednica, a volonteri su sakupili velike količine materijala od kojeg se većina može reciklirati i postali su dio finalne izložbe.

„Cilj same inicijative jeste da se probudi svijest javnosti i djeluje kada je riječ o važnosti smanjenja otpada, recikliranja i ponovne upotrebe materijala.  Upravo zbog toga naši zaposleni, te zaposlenici našeg distributera MCI, odlučili su biti primjer, te globalne aktivnosti prenijeli na lokalni nivo. Održali smo akciju čišćenja sa preko 40 volontera gdje smo sakupili 4800 kg otpada sa zelenih površina. U cilju dodatnog doprinosa očuvanja zelenih površina u lokalnim zajednicama, Nestlé će donirati određeni broj sadnica školama u Bosni i Hercegovini, a na vama je da posjetite izložbu i saznate na koji način vi možete pomoći. Malim koracima zajedno možemo doprinijeti pozitivnim ekološkim promjenama“, kazao je Dukić.

Izložba će se održati u ponedjeljak, 13. septembra 2021. godine s početkom u 11 sati u prizemlju Sarajevo City Centra, Vrbanja 1, Sarajevo. Kampanju podržava projekat Let’s Do It, kao glavni implementacijski partner, kao i partneri koji podržavaju projekat poput Sarajevo City Centra i MCI.

Share.

Comments are closed.