VIJESTI

Nezaposlenima u Kantonu Sarajevo novčana pomoć bit će uplaćena do 10. marta

Nezaposlene osobe koje su na evidenciji Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo devet i više godina, kao i demobilisani borci mlađi od 57 godina koji primaju egzistencijalnu novčanu naknadu, još danas mogu predati transakcije račune u svojim biroima, a kako bi dobili jednokratnu novčanu pomoć Vlade Kantona Sarajevo od po 100 KM.

Pomoć svima koji ispunjavaju uvjete, bit će uplaćena najkasnije do 10. marta.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Program mjera u cilju zaštite najugroženijih kategorija u Kantonu Sarajevo uslijed povećanja troškova života, kojim je predvidjela jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM, osobama koje su imale status nezaposlene osobe kod Javne ustanove Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo na dan 31.12.2022. godine.

Pravo na pomoć imale su dugoročno nezaposlene osobe koje se nalaze na osnovnoj evidenciji nezaposlenih osoba kod Službe devet godina i duže od devet godina u kontinuitetu.

Pravo su imali demobilisani borci koji u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine primaju novčanu egzistencijalnu naknadu i koji su najmanje godinu dana u kontinuitetu na evidenciji nezaposlenih kod Službe, te imaju do 57 godina života.

Ukoliko osobe pripadaju objema kategorijama, jednokratna novčana pomoć bit će isplaćena samo po jednom osnovu.

Izvor: Akta.ba

Povezane objave

Back to top button