U “ljepotici” dosadašnjeg dijela EURO-a, susretu prvog kola C skupine Nizozemska je u Amsterdamu pobijedila Ukrajinu sa 3-2 ostvarivši prvu pobjedu na europskim prvenstvima nakon 2008.

Bila je to fantastična utakmica u kojoj su Nizozemci vodili sa 2-0, Ukrajina je u završnici susreta uspjela izjednačiti, da bi domaćin pet minuta prije kraja ipak uspio izboriti pobjedu.

Strijelci za “Oranje” bili su Georginio Wijnaldum (52), Wout Weghorst (59) i Denzel Dumfries (85), dok su za Ukrajinu zabili Andrij Jarmolenko (75) i Roman Jeremčuk (79).

Nizozemci su čak 13 godina čekali pobjedu na europskom prvenstvu. Posljednu pobjedu na EURO-u “Oranje” je ostvarilo u lipnju 2008. protiv Rumunjske u skupini (2-0). Potom su izgubili od Rusije u četvrtfinalu (1-3), zatim sve tri utakmice u skupini na EP u Poljskoj i Ukrajinu 2012. (Danska 0-1, Njemačka 1-2, Portugal 1-2), dok ih u Francuskoj 2016. nije niti bilo.

Crna serija je napokon prekinuta pobjedom protiv Ukrajine u kojoj su Nizozemci imali 2-0 i još niz sjajnih prilika, a zatim su umalo sve prosuli.

U prvom susretu iz ove skupine Austrija je u Bukureštu svladala Sjevernu Makedoniju sa 3-1.

U drugom kolu se 17. lipnja sastaju Ukrajina i Sjeverna Makedonija, te Nizozemska i Austrija.

Share.

Comments are closed.