ILIJAŠSPORTVIJESTI

NK Ilijaš domaćin jakom Batonu: „Biće ovo vrlo zanimljiv i neizvjestan meč“

U okviru 9. kola druge lige FBiH-centar na Gradskom stadionu u Ilijašu u srijedu igra se vrlo važan meč za oba rivala u kojem će NK Ilijaš dočekati FK Baton iz Sarajeva. Poslije poraza oba tima u prošlom kolu, poslije čega je Ilijaš došao u nezavidnu poziciju na tablici a gosti ispustili prvo mjesto, sada slijedi utakmica koja je vrlo bitna za oba tima. Sigurno da će to biti pravi prvenstveni meč, gdje će praštati na sve strane tokom svih 90 minuta igre i gdje će oba rivala na sve načine pokušati ostvariti što povoljniji rezultat. Poslije nesretnog poraza u prošlom kolu u Žepču (2:3 op.au.) u taboru Ilijaša sada su svi okrenuti srijedi i meču protiv veoma jake ekipe iz Sarajeva.

Svi domaći igrači (Helać, Terović, Karić, Operta, Adžem, Sarač, Nevaljalović, Kukić, Muratović…) koji su u rosteru za ovaj meč svjesni su težine zadatka koji ih očekuje i znaju da moraju odigrati maksimalno kvalitetno, borbeno, požrtvovano da bi došli do povoljnog rezultata. U domaćem taboru cijene i respektuju goste, znaju da u njihovoj ekipi ima par dobrih igrača: Bajrić, Omerbašić, Pintol, Lukovac, Mešić…da je to tim koji je spoj mladosti i iskustva i koji može nadigrati svakog protivnika, bez obzira gdje se meč igrao. Pred ovaj vrlo važan meč iskusni i pouzdani igrač sredine terena Eldar Mašić rekao je, između ostalog, sljedeće:

“Svi znamo i svjesni smo nezavidnog položaja naše ekipe trenutno na tablici. Sigurno da to nije pravi odraz snage našeg tima, jer po prikazanim igrama trebali smo imati još najmanje bar šest bodova, ali je splet raznih okolnosti doveo do našeg sadašnjeg bodovnog stanja. U srijedu nas čeka vrlo zahtjevna utakmica, čvrst i vrlo jak protivnik koji ove sezone igra odlično. Da bi ostvarili povoljan rezultat svaki naš igrač morat će dati maksimum znanja, volje, htijenja, požrtvovanja i volje za takav ishod meča. Koristim priliku da pozovem naše navijače da dođu u što većem broju,da nas bodre cijeli tok meča, jer nam je njihova podrška u ovom meču vrlo bitna”. 

AUTOR: Rešad Mamela

Povezane objave

Back to top button