ILIJAŠSPORT

NK Ilijaš ima novog sponzora – Ugovor na godinu

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić ugostio je u svom kabinetu predsjednika NK Ilijaš Selmira Vrapca, člana Uprave NK Ilijaš Muamera Derviševića i direktora kompanije Ezio inox Sejada Alihodžića.

Na sastanku je dogovoreno da kompanija Ezio inox i NK Ilijaš potpišu sponzorski ugovor za sezonu 2022/2023.

“Zahvaljujem se firmi Ezio inox i Sejadu Alihodžiću koji nam je ukazao povjerenje i koji će podržati NK Ilijaš u predstojećoj sezoni. Nadam se da je ovo početak dugogodišnje saradnje koja će značiti sport na višem nivou”, rekao je predsjednik Uprave NK Ilijaš Selmir Vrabac.

Saradnja Nogometnog kluba Ilijaš i kompanije Ezio inox donijet će nove mogućnosti i prilike za obje organizacije rekao je direktor kompanije Ezio inox Sejad Alihodžić i dodao: “Kompanija Ezio inox je prepoznala potencijal i značaj Nogometnog kluba Ilijaš te odlučila ponuditi sponzorski ugovor na godinu dana. Nadam se da ćemo zajednički rasti i dajem povjerenje našem klubu te stojim na raspolaganju za sve dodatne troškove. Cilj nam je da narednih godina pređemo u Premijer ligu BiH.”

Nogometni klub Ilijaš je u mjesecu maju osvojio titulu prvaka Kantonalne lige i plasirao se u Drugu ligu Federacije BiH.

Ezio Inox je kompanija koju su 2012. godine u Ilijašu osnovali italijanski partneri i koja koristi tehnologiju za proizvodnju bačvi od nehrđajućeg čelika za skladištenje tekućih namirnica.

 

Povezane objave

Back to top button