Mošćanica slavila u lijašu: Bili smo mnogo bolji i zasluženo pobijedili

U okviru 7. kola Druge lige FBiH-Centar na Gradskom stadionu u Ilijašu odigran je meč između domaće ekipe NK Ilijaš i gostiju iz Sarajeva, ekipe FK Mošćanica. Prisutni ljubitelji nogometa vidjeli su meč sa dosta dobrih akcija, odličnih šuteva, povoljnih prilika i čak pet zgoditaka, a na kraju je ekipa Mošćanice slavila zasluženo, visokim rezultatom 1:4.

Domaći igrači, kojima je ovo bio vrlo važan meč, u pokušaju da pobjegnu sa samog kraja tablice, ušli su u meč sa puno grča. Nije bilo organizovanih akcija, napada po bokovima, igralo se stihijski dok su gosti od prvog minuta pokazali da su došli u Ilijaš po pobjedu. Mošćanica je došla u vodstvo 0:1 u 26. minuti kada je Ibrahim Selmanović udarcem sa nekih 12, 13 metara savladao domaćeg  golmana Mirzu Smajlovića. U 30.  minuti već je bilo 0:2 a ovaj put strijelac je bio Arman Đono koji je pogodio mrežu Ilijaša sa nekih 17,18 metara. Ilijaš je pokušao da se vrati u igru i u 36. minuti Nedim Karić smanjuje na 1:2, a u samom finišu poluvremena, u 44. minuti Ibrahim Selmanović ponovo postiže pogodak za rezultat 1:3, a tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. U nastavku igre bilo je još dosta lijepih prilika za zgoditke, a viđen je još jedan pogodak u mreži domaćeg  golmana Adina Mušića i to u 58. minuti, a strijelac je bio Arman Đono za konačnih 1:4 za sarajevski tim.

O ovom meču dvostruki strijelac i jedan od najboljih igrača na terenu Ibrahim Selmanović rekao je između ostalog sljedeće:

-Znali smo da će domaćin ući u utakmicu pod imperativom pobjede i stoga smo našu igru postavili tako da im zatvorimo sve prilaze našoj mreži. Odigrali smo vrlo kvalitetno, borbeno, sa puno trke, požrtvovanja a što nam je na kraju polučilo sasvim zasluženu pobjedu i nova tri boda. Bili smo mnogo bolji, osim tih zgoditaka stvorili smo još tri, četiri dobre prilike i naša pobjeda je zaslužena i čista kao suza. Sigurno da će ovaj trijumf biti dodatni stimulans za naše naredne susrete, a gdje ćemo biti još bolji, učinkovitiji, borbeniji.

U sljedećem kolu NK Ilijaš gostuje kod ekipe NK Žepče.

Autor: Rešad Mamela

Prethodni članakNa današnji dan preminuo Dražen Ričl Para
Naredni članakNovih 15 medalja na međunarodnom turniru «Prijatelji Hadžića 2023» za članove TKD K ILIJAŠ