NK Ilijaš pobjednik Međunarodnog turnira povodom Dana reintegracije Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti

Završen je Međunarodni  malonogometni turnir  odigran ovog vikenda u Sportskoj dvorani Ilijaš u organizaciji NK Ilijaš kao dio sportskog programa obilježavanja Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH.

Prvo mjesto pripalo je domaćinima NK Ilijaš, drugo mjesto zauzeo je tim Rudar Kakanj, a treća pozicija pripala je NK Radnik Hadžići.

Uručenjem nagrada i dodjelom pehara kapitenu pobjedničke ekipe NK Ilijaš,  turnir je uz čestitke na organizaciji,  kao i  najbolje želje povodom Dana Općine zatvorio predsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo Galib Kulovac.

Predsjednik Upravnog odbora  NK Ilijaš Amar Dovadžija kazao je da je turnir ispunio sva očekivanja, te da je zadovoljan igrom omladinaca kojima je ovo bila priprema za novu sezonu gdje imaju velike ambicije u Federalnoj ligi.

-Ovo je naš tradicionalni turnir povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH, takmičilo se 16 ekipa, 150 djece,   učestvovale su i ekipe iz Hrvatske tako da možemo reći da je turnir bio internacionalnog karaktera i ispunio svoj cilj a to je druženje, upoznavanje, razvijanje sportskog i zdravog takmičarskog duha, kao i  dobra igra, kazao je Dovadžija.

Najbolji igrač turnira je mladi Akif Rožajac iz NK Ilijaš koji je postigao četiri gola.

Turnir je bio super, bilo je jakih i dobrih ekipa, nisam se nadao ovakvom uspjehu, ali veoma sam sretan što sam osvojio ovo priznanje i u budućnosti ću svakako davati najbolje od sebe, kazao je Rožajac, učenik devetog razreda OŠ „Vareš majdan“.  

U revijalnom dijelu turnira nastupila su djeca iz Udruženja „Budi mi drug“ Ilijaš kojima su dodijeljene zahvalnice i lopta.

Dodijeljene su zahvalnice i pehari za najboljeg golmana, najboljeg strijelca i fair play ekipu. Organizatori su dodijelili i zahvalnice sudijama.

Prethodni članakKnjiga sedmice: Gijom Muso-Djevojka iz Bruklina
Naredni članakIlijaški stonoteniseri – veterani na turniru u Sloveniji