NK Ilijaš sutra organizuje turnir s ciljem formiranja predpionirske selekcije

Nogometni klub Ilijaš organizator je turnira koji će se održati u subotu, 05.06.2021. godine sa početkom u 09:00 sati. Zbog trenutne epidemiološke situacije, u dvorani će boraviti između 80 i 100 učesnika.  Nogometni klub Ilijaš će obezbijediti dezinfekciona sredstva na ulazu u dvoranu.

Tim povodom, u programu Radio Ilijaša gostovali su Damir Beširević, sekretar Kluba/trener pionirske selekcije i Kenan Buza, trener juniorske selekcije.

Damir Beširević ističe da je turnir  organizovan s ciljem selekcije talentovane djece uzrasta osnovnih škola, tačnije 2009./2010. godište.

“Cilj je da formiramo novu selekciju predpionira koju do sada nismo imali u NK Ilijaš. To je ujedno i povod sutrašnjeg turnira. Sutra ćemo selektovati talentovane dječake i to će uraditi treneri NK Ilijaš nakon čega ćemo ih priključiti trenažnom procesu. Nakon toga nastavljamo pripreme za predstojeću sezonu. Želim da se zahvalim KSC-u i profesorima sporta i tjelesnog odgoja osnovnih škola sa područja općine Ilijaš koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta”, istakao je Beširević.

Kenan Buza, trener juniora NK Ilijaš, istakao je važnost turnira prvenstveno zbog uključivanja djece u sport.

“Radujem se da smo u prilici organizovati jedan ovakav turnir nakon duge pauze zbog korona virusa. Turnir je važan zbog uključivanja djece u sport. Također, važan je zbog odvajanja talentovane djece i priključivanja istih trenažnom procesu selekcija NK Ilijaš, koji je nosilac fudbalskih aktivnosti u općini Ilijaš. Samim tim i nosilac kvalitete. Kroz kvalitetan trenažni proces, djeca treba da dožive sportsku i fudbalsku afirmaciju.

Što se tiče juniorske selekcije ona se takmiči u Omladinskoj ligi BiH gdje je zauzela prvo mjesto u grupi „A“. To je mjesto za razigravanje u Premijer ligu i razigravanje za prvaka cjelokupne grupe Centar. Danas naš sekretar ide na izvlačenje za odigravanje završnice u Fudbalskom savezu, gdje će se odrediti domaćinstva završnice koju igramo sa NK „Čelik“ sljedeće sedmice. To je jedan historijski događaj za našu općinu jer po prvi put naša selekcija igra razigravanje za ulazak u Premijer ligu i osvajača Omladinske lige grupe Centar”, kazao je Buza.

Turniru koji će biti sutra upriličen u Sportskoj dvorani Ilijaš neće moći prisustvovati publika zbog brojnosti učesnika istog.

Prethodni članakJAVNI POZIV za usavršavanje predstavnika i članova nadzornih odbora i uprava privrednih društava sa učešćem državnog kapitala iz nadležnosti KS
Naredni članakMinistarstvo privrede KS dodijelilo 2,7 miliona KM za opremanje industrijskih zona u četiri općine