NK “Jedinstvo” Ljubnići organizuje turnir „Cvijet Srebrenice 2022“

Povodom 27.godišnjice genocida u Srebrenici, kada su snage Vojske Republike Srpske u julu 1995.godine ubile preko 8.000 muškaraca i dječaka u Srebrenici i okolini, NK “Jedinstvo” Ljubnići organizuje 1.Međunarodni nogometni turnir pod nazivom „Cvijet Srebrenice 2022“.

O ovom turniru koji se igra kao znak sjećanja na nevino ubijenu djecu, omladinu i druge civile, nešto više nam je rekao Predsjednik organizacionog odbora Zihret Čamdžić, koji kaže:

“Nastupiće  mladi nogometaši uzrasta 2011 godište i mlađi i 8 klubova. Iz Breze dolazi jedna ekipa, sa područja općine Ilijaš nastupiće tri tima, i po jedna ekipa iz Turske, Hrvatske, Srbije i Makedonije. Turnir se održava u utorak 5. jula sa početkom u 9 sati na stadionu u Ljubnićima, a završnica turnira biće u 16 sati kada će se dodijeliti pehari, medalje i zahvalnice najboljim ekipama i pojedincima (najbolji igrač,golman i strijelac) a koje će izabrati specijalni žiri. Sve smo poduzeli da ovo bude turnir za „dušu i sjećanje“ svih učesnika, gostiju, gledalaca”, kazao je Čamdžić.

AUTOR: Rešad Mamela

Prethodni članakNa Trgu Alije Izetbegovića učenici svom gradu priredili nezaboravno veče
Naredni članak“Ilijaški dani 2022”: Likovna radionica sa Safijom Beširević