ILIJAŠVIJESTI

Nova knjiga autora Admira Džanke „Vrijeme je za ljubav, zar ne“

Knjiga Admira Džanke „Vrijeme je za ljubav, zar ne?“ zbirka je kratkih priča koje su, ‘krčkane’ na tihom plamu autorove duše, osvježenje dobra i ljubavi u ovom ludom, ljubavlju nesklonom, vremenu.

Ovaj ‘eliksir ljubavi’ satkan je od četrdeset i devet priča, malih zapisa velikih ljudi, uzbudljivih ispovijesti, začinjenih ljubavlju kao univerzalnom emocijom, koje su,zapravo, ispovijesti i priče svih nas.

Džankine pričeisprepletene su nitima ljubavi, ispisane su interesantnim stilom, urešene zanimljivim poređenjima, te će nas držati ‘prikovanim’ za ovu knjigu, koju ćemo čitati u jednom dahu.

Recenzenti ove predivne zbirke priče (doc. dr. Naida Mujkić i Elmir Spahić, MA) imaše, uistinu, izazovan zadatak da, posve objektivno, ljubavlju ogrnuti, u ljubav uronjeni, ‘pretresu’ i sagledaju zbirku, taj istinski ‘eliksir života’.

Zbirka „Vrijeme je za ljubav, zar ne?“ izašla je pod okrivljem Izdavačke kuće „Lijepa riječ“ iz Tuzle, a ‘eliksir ljubavi’ lagano kreće na svoj put – otkinut sa pera Admira Džanke, kako na rafe tako i u srca istinskih ljubitelja pisane riječi… zauvijek!

Knjiga „Vrijeme je za ljubav, zar ne?“ ne može izliječiti sve ovosvjetske bolesti, no može nas, i treba, ‘zaraziti’ česticama dobra i ljubavi jer, nakon svega, vrijeme je za ljubav. Zar ne?

Aldina Džanko

Povezane objave

Back to top button