Proteklog vikenda Bugojno je bilo domaćin Prvenstva BiH za juniore u pojedinačnoj kategoriji, ženskom dublu , muškom dublu i mješovitom dublu.

Naš klub su predstavljali Harisa Mešetović, Hamza Kamenjaš i Adnan Alić. Naši takmičari su ostvarili odlične rezultate: Hamza Kamenjaš u paru sa Šećibović A. iz STK ” Mladost ” – Zenica osvojio je zlato u muškom dublu, a sa klupskom igračicom Harisom Mešetović osvojio je srebro u mješevitom dublu izgubivši finale sa tijesnih 3:2.

U pojedinačnoj konkurenciji je osvojio solidno 6. mjesto čime je izborio mjesto u juniorskoj reprezentaciji BiH na Balkanskom prvenstvu u Skoplju.

Harisa je pored medalje u mješovitom dublu sa Hamzom u odsustvu klupske kolegice Amile Spahić ( školske obaveze ) u paru sa Zlotrg A iz STK ” Vitez ” osvojila bronzu u ženskom dublu kao i bronzu u pojedinačnoj konkurenciji.

Ovim rezultatima Harisa je potvrdila mjesto u juniorskoj reprezentaciji BiH na  Balkanskom prvenstvu u Skoplju koje će se održati u junu mjesecu .

Adnan Alić je i pored dobre igre poražen u meču za ulazak u osminu finala.

Idućeg vikenda naših sedam takmičara uz pratnju trenera i vozača, putuju na međunarodni turnir ” Zagi ping 2019 ” koji će se održati u Zagrebu.

Share.

Comments are closed.