BIHVIJESTI

Novi letovi iz Sarajeva sa kompanijama Ryanair, SunExpress i WizzAir

Ryanair je danas predstavio nove aviolinije na pet evropskih destinacija do kojih će biti moguće doći sa Aerodroma Sarajevo, najvjerovatnije od proljeća. Osim toga, najavljeno je da će nove linije uključiti i aviokompanije Wizz Air i SunExpress.

Ove tri kompanije su se prijavile na javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo, koji je pokrenula Turistička zajednica KS, te su prošle sve potrebne uslove da dobiju novac.

Ryanair je odmah predstavio pet novih linija, a kako je riječ o niskobudžetnim kompanijama, očekuje se da će karte biti od 30 eura za destinacije: Milano, Brisel, London, Memmingen i Geteborg.

Tim povodom se očekuje da će SunExpress pokrenuti letove za Izmir i Antaliju u Turskoj, a Wizzair će pokrenuti let za Abu Dhabi za koju su nam nedavno ukinute vize, te za London i Rim.

Premijer KS Nihad Uk je najavio kako će od proljeća biti 10 do 15 novih linija iz Sarajeva.

“Od proljeća iduće godine, pored današnjih pet letova, želim da kažem da ćemo imati ukupno 10 do 15 novih turističkih destinacija koje će biti povezane sa glavnim gradom”, kazao je.

Povezane objave

Back to top button