Novosti iz SŠC “Nežad Ibrišimović”: Održana svečana priredba povodom Nove godine

   Piše: prof. Amra Đečević

U drugoj polovini decembra dani se sve brže osipaju. Ova 2018. godina je na isteku, sumiraju se postignuti rezultati i kroje planovi za naredni period. Nova godina kuca na vrata da nas podsjeti da je nova stranica pred nama otvorena.

U petak 28. decembra  završeno je prvo polugodište. U prostorijama naše škole vladala je praznična atmosfera. Svečanom priredbom oprostili smo se od godine što na izmaku je. Prof. Aida Krhan bila je glavna nositeljica aktivnosti što rezultirale su jednosatnim programom ispunjenim divnim muzičkim notama, lijepim mislima, smijehom… Lejla Abdukić i Rijada Alić otvorile su priredbu pjesmom „U svakom je čovjeku skriven anđeo“ i veoma emotivnom izvedbom poručile da samo ljubav u nama budi Dobro. Uslijedio je recital što za nas su ga pripremili prof. Muriz Kučinar i učenice Selma Hrvat, Emina Kučinar, Nudžejma Matoruga i Safira Sušić. Skeč u izvedbi Rijade Alić i Amara Fazlića, te monodrama, također u izvedbi Amara Fazlića, iskreno su nas nasmijali, a trikovi s kartama, koje nam je pokazao učenik Mirnes Muslim, zadivili.

Na kraju programa, uživali smo u reviji frizura, šminci i svečanim toaletama što su ih za nas pripremili naši frizeri i kozmetičari uz podršku nastavnica Sabine i Murise. Nejra Durmić i Azra Ljubijankić bile su na visini voditeljskog zadatka. Na kraju su poručile: „Otvorićemo novu knjigu.Njene stranice su prazne. Sami ćemo u nju upisati riječi. Ta knjiga se zove nova Prilika, a njeno prvo poglavlje je Nova godina.“

Prethodni članakOO “Iskoristi dan – Carpe diem”: Vrijeme je za darivanje
Naredni članakDruštveno korisno učenje i saradnja sa lokalnom zajednicom ilijaških srednjoškolaca