Općina Ilijaš kao i prethodnih godina i za školsku/akademsku 2020/2021. godinu obezbijedila je stipendiranje i nagrađivanje izuzetno nadarenih učenika i studenata, stipendiranje učenika i studenata u stanju socijalne potrebe te učenika i studenata sportista.

Na Konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku 2020/2021. godinu pristiglo je rekordnih 376 prijava, od čega je 315 za nadarene učenike i studente, a 61 za učenike i studente u stanju socijalne potrebe. Na konkurs za stipendiranje učenika i studenata sportista pristiglo je 11 prijava. Iz Budžeta općine Ilijaš za ovu namjenu biti će izdvojeno oko 200.000,00 KM.

Općina Ilijaš će u narednom periodu objaviti preliminarne rang liste dobitnika stipendija u svim kategorijama, nakon što komisije za dodjelu stipendija izvrše konačno bodovanje prijavljenih kandidata. Budući da je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Ilijaš održana početkom januara 2021. godine, izvršen je proces imenovanja radih tijela te se pristupilo otvaranju i pregledu pristigle dokumentacije.

Izvor: Općina Ilijaš

Share.

Comments are closed.