Obilježavanje 32. godišnjice- Izetbegović: SDA mora ostati liderska stranka

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je na svečanoj sjednici Glavnog odbora povodom obilježavanja 32. godišnjice Stranke kazao da SDA mora trajati i mora ostati liderska stranka.

Po njegovim riječima, dva su jaka razloga ili argumenta za to.

– Prvi razlog je taj što je SDA politički odgovor Bošnjaka i svih bosanskih patriota na historijski pritisak, ona je odraz njihovih emocija, interesa, htijenja, neophodna koheziona sila koja ih drži na okupu i čini političkim faktorom. Drugi razlog ili argument je to što osim vjere i želje ovoga što sam kazao, mi imamo i snagu, znanje i sposobnost da riješimo svaki problem s kojom se naš narod i država suoči ili da ga barem svedemo na podnošljivu mjeru – kazao je Izetbegović.

Napomenuo je da u posljednja dva mandata koja nose kadrovi SDA, a naročito premijer Federacije BiH Fadil Novalić i ministri na nivou FBiH, “suočili smo se s pobunama, paljevinama, poplavama, s migrantskom krizom, sa pandemijom, teškom političkom krizom i blokadama na državnom i federalnom nivou”.

– Sve udare smo amortizovali, većinom u cjelosti prevazišli. Nismo ni milimetra ustuknuli pred snagama koje proizvode krize i blokade. Dapače, izmorili smo ih. Neće biti podjele BiH, neće biti rušenja reformi kojima je ojačana država, neće biti negiranja genocida i odlikovanja ratnih zločinaca, neće biti retrogradnih izmjena izbornog zakona. A bit će izbora, bit će nastavka evropskog i NATO puta BiH, bit će izgradnje i napretka – poručio je Izetbegović.

Izvor: Fena

Prethodni članakKantonima 200.000.000 KM za projekte od značaja za FBiH
Naredni članakZakon o materijalnoj podršci porodicama s djecom usvojen u Domu naroda Parlamenta FBiH