Obavještavamo građane da zbog novonastale situacije (COVID 19) nismo u mogućnosti obilježiti Dan šehida kao ranijih godina ( masovno okupljanje, javni prijevoz), te će biti organizirana posjeta delegacija Općine Ilijaš i boračkih organizacija  i odavanje počasti, te polaganje cvijeća na  mezaristanima, obavještavaju iz Organizacije udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš.

Program za Dan šehida, drugi dan Ramazanskog bajrama:

ILIJAŠ– Okupljanje delegacija na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu u terminu od 08:45h, predviđeno je polaganje cvijeća u 09:00 h.

Delegacija će posjetiti mezaristane u Misoči (90:30), Starom Ilijašu (10:00), Lješevu (10:30), Breza I (11:00),Breza II (11:30).

CRNA RIJEKA– Delegacija općine Ilijaš i boračkih udruženja nakon polaganja cvijeća na Centralnom spomen obilježja u Ilijašu, obići će Spomen česme u Solakovićima (10:00) i Crnoj Rijeci (10:45), i mezaristane u Solunu (11:30), i na svim mjestima položiti cvijeće.

SREBRENICA– delegacija općine Ilijaš i boračkih udruženja sa polaskom u 08:00 h ispred KSC-a u Ilijašu, planiran je obilazak mezaristana u Vlasenici, Zaklopači, Bratuncu i Potočarima. Na svim navedenim mezaristanima će se položiti cvijeće, stoji u obavještenju.

 

Share.

Comments are closed.