Obilježen 17. rođendan Predškolske ustanove “Behar”

Nakon Manifestacije „U susret“ proljeću“, u  Predškolskoj ustanovi „Behar“ danas je prigodnom priredbom   obilježena 17. godišnjica uspješnog rada i djelovanja.Nakon teškog početka 2001. godine, „Behar“ je danas primjer posvećenosti i uspješnosti odgojno-obrazovnog rada sa najmlađim. Slavlje je proteklo u dobrom raspoloženju uz druženje odgajatlejica, djece i roditlja uz pjesmu i igre bez granica u pripremi  profesorice Merjem Kadrić,  koja sa djecom radi Preventivnu, korektivnu i razovojnu gimnastiku u Ustanovi.

– Iza nas je dug i kvalitetan odgojno-obrazovni put. Uljepšavamo 17 godina djetinjstvo mališana iz lokalne zajednice i šire.  Odgajateljice rade predano, istinski se posvećuju svakom djetetu kako bi svako dijete napredovalo i iskazalo svoj puni potencijal. Naša najveća sreća su sretna, zadovoljna i sigurna djeca – zato su u Predškolskoj ustanovi „Behar“ djeca uvijek na prvom mjestu.  U narednom periodu planiramo druženje predškolskih ustanova iz okoline: Ilijaš, Visoko, Kakanj, pa i Sarajevo. Radimo na promociji predškolskih ustanova i naglašavamo važnost predškolskog odgoja kroz prigodne radionice, takmičarske igre i mnogo toga drugog. Mjesec april i maj su nam veoma aktivni  jer je vrijeme toplije i sve naše aktivnosti planiramo da budu vani, na otvorenom. Plan za “punoljetstvo” našeg Behara je da okupimo dječicu, korisnike naših usluga iz 2001. i 2002. godine i da ih pozovemo iduće godine na obilježavanje 18 godina postojanja, kazala je direktorica PU „Behar“ Elma Jašarević.

Ona  se svima zahvalila na potpori, a posebno Općini Ilijaš na podršci u svim projektima.

Osnovni cilj Predškolske ustanove „Behar“ je da, kroz programske aktivnosti, djeci pruži zdravo i vedro djetinjstvo uz optimalan tjelesni, intelektualni, socijalni i emocionalni razvoj, što je temelj daljeg uspješnog odgoja i obrazovanja.
Opći zadatak Predškolske ustanove „Behar“ je da što kvalitetnije realizuje planirane programske sadržaje iz odgojno-obrazovnog rada, predviđene Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju, zadovolji interese roditelja te unaprijedi svaku vrstu saradnje sa društvenom zajednicom.
Upis traje tokom cijele godine do popune mjesta, a svi zainteresirani mogu se informisati u Predškolskoj ustanovi “Behar”  u Lješevu.

Prethodni članakPočeo Memorijalni turnir “Rašid Buća”
Naredni članakFiesta povodom uspješnog završetka projekta „Edukativne radionice za djecu u MZ Mrakovo“