Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje na Centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima, 15. juna 2021. godine obilježen je Dan ratnih vojnih invalida općine Ilijaš u organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida.

Obilježavanju je prisustovala i delegacija Općine Ilijaš na čelu sa Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, koji je naglasio da su ratni-vojni invalidi jedna od najosjetljivijih kategorija u svakom društvu i da društvo treba da vodi posebnu brigu o njima.

“Danas, kada obilježavamo jedan od značajnijih datuma u bogatoj historiji naše općine, a to je dan formiranja Patriotske lige Ilijaš, ujedno obilježavamo i Dan ratnih vojnih invalida općine Ilijaš. Svi zajedno moramo biti ponosni na časnu, pravednu i herojsku borbu naših boraca, kako onih koji su dali svoje živote, tako i onih koji su dali dijelove svog tijela za odbranu naše općine i domovine”, istakao je načelnik Fazlić.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti održana je redovna izvještajna skupština Udruženja ratnih vojnih invalida Općine Ilijaš.

Ovogodišnje obilježavanje proteklo je bez uobičajenih aktivnosti zbog situacije sa koronavirusom, a u skladu s epidemiološkim mjerama.

Share.

Comments are closed.