BIH

Obilježena 13. godišnjica stradanja šest beba iz Dječijeg doma “Bjelave”

Polaganjem cvijeća na spomen obilježje i mezare šest beba, na Gradskom groblju ”Vlakovo”, obilježena je 13. godišnjica njihove smrti u požaru u Dječijem domu “Bjelave”.

Živote su izgubili najmlađi štićenici Dječijeg doma “Bjelave”: Medina Bostandžija, Al`dina-Dalal Akmadžić, Amina Čustović, Džemal Šabanović, Faik Krasnići i Damir Pejanović, dok je 18-oro djece teže i lakše povrijeđeno.

Prema riječima ministrice Agić, svako ljudsko biće ostane nijemo na tom mjestu i gotovo je nemoguće pronaći adekvatne riječi, koje bi mogle biti izgovorene.

Cvijeće su položili: predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik i ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Jasna Agić, te predstavnici KJU ‘Dom za djecu bez roditeljskog staranja’ Sarajevo i KJKP “Pokop”.

“To mjesto je opomena svima nama da moramo neprekidno brinuti o sigurnosti djece, jer se takve tragedije ne smiju desiti nigdje i nikad više”, istaknula je Agić.

Poručila je da su djeca, kao najranjivija kategorija našeg društva, u vrhu prioriteta djelovanja tog ministarstva, posebno djeca bez roditeljskog staranja.

Izvor.BHRT1

Povezane objave

Back to top button