Objavljena prognoza do 7. februara: Stiže još snijega i temperature do minus sedam stepeni

Početkom februara očekuje se stabilno vrijeme, a novo pogoršanje uz pojačan vjetar i padavine prognozira se od 5. februara.

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je danas prognozu vremena za razdoblje do 7. februara 2023. godine.

Nestabilne vremenske prilike, u Bosni, praćene padavinama zadržat će se do kraja januara, dok se u Hercegovini očekuje stabilnije vrijeme bez kiše.

Na zapadu, jugozapadu te u središnjim i istočnim predjelima Bosne prognozira se susnježica i snijeg, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne moguće su slabe i povremene padavine u vidu kiše i susnježice.

Početkom februara očekuje se stabilno vrijeme, a novo pogoršanje uz pojačan vjetar i padaline prognozira se od 5. februara i to širom zemlje, piše Radiosarajevo.

Do 28. januara, prognozirane vrijednosti temperatura zraka očekuju se u granicama uobičajenih za ovaj mjesec. Minimalne vrijednosti prognoziraju se od -2 do 3 u Bosni, na jugu zemlje do 6 °C, a najviše dnevne u Bosnu između 1 i 5 °C, na jugu zemlje do 10 °C.

Promjenu temperaturnog režima očekujemo od 29. januara pa sve do kraja prognoznog razdoblja.

U Bosni, tokom ovog razdoblja, minimalne temperature zraka kretat će se od -7 do -2, u Hercegovini oko -1 °C, a maksimalne u Bosni do 2 u Hercegovini do 7 °C.

 

Prethodni članakU ponedjeljak 24. redovna sjednica Općinskog vijeća Ilijaš
Naredni članak“Zimski kup Ilijaš 2023”: Rezultati utakmica drugi dan turnira