Oblačno sa kišom, poslijepodne jaki udari vjetra, tegobe kod hroničnih bolesnika

Danas se našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne u Bosni po kotlinama magla ili sumaglica. Tokom dana u Bosni djelimično smanjenje oblačnosti. Ponegdje u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je moguća kiša. Poslijepodne i tokom noći povremeno jaki udari juga. Jutarnja temperatura od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od devet do 16 °C.

Biometeorološke prilike su lošije u odnosu na protekli period. Usljed nadolazeće promjene vremena, opšta slika postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, najprije na jugozapadu, potom i u ostatku zemlje. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije sa poslijepodnevnim satima. Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

Sutraće biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini. Poslijepodne kiša u Posavini i Krajini, a tokom noći u većem dijelu zemlje. U večernjim satima snijeg se očekuje na planinama, a u Krajini susnježica. Jutarnja temperatura od četiri do 10, na jugu do 12, a dnevna od 11 do 18 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom u Hecegovini. U nizinama Bosne kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Tokom noći padavine slaba i uglavnom prestaju. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu od osam do 12, a dnevna od 0 do pet, na jugu od devet do 14 °C.

U petak također pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje se očekuje u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od minus četiri do 0, na jugu od četiri do osam, a dnevna od jedan do šest, na jugu do 10 °C.

Prethodni članakDolovi kod Olova: U sudaru autobusa i automobila poginula jedna osoba
Naredni članakDanas je Svjetski dan Brailleovog pisma, evo šta trebate znati o njemu