Na regionalnom putu  R 951  Luka – Bioča na dionici od mosta preko rijeke Bosne – Bioča danas se izvode radovi na ugradnji asfaltnog sloja, zbog čega je saobraćaj totalno obustavljen. Obustava će trajati, prema riječima izvođača radova iz  „Citar producta“  Ilijaš do 14:00 sati.

Radimo sanaciju puta Stari Ilijaš-Luka-Bioča dužine oko 350 metara. Izvršeno je zamjena postojećeg materijala, valjanje, nasipanje, radimo asfaltni sloj nosivi i završni koji ćemo raditi sutra ili narednih danih dana, u zavisnosti od vremena. Preostalo je još u ovoj fazi radova postavljanje betonskih elemenata i da uradimo bankinu, objasnio je za Radio Ilijaš  Emir Alić, inžinjer u firmi „Citar product“.

Nastavak projekata sanacije i  asfaltiranja puteva  veoma je važna aktivnost  stanovnicima ovog područja, te će im uveliko poboljšati uslove života i rada, potvrdio je i predsjednik MZ Luka Elmin Brkić dodavši da projekat finansira Direkcija za ceste, te da se radi uređenje i kanala pored puta dužine 100 metara .

Share.

Comments are closed.