VIJESTI

Od 1. septembra kuponi za nezaposlene važe kod oba javna prijevoznika u KS

Od 1. septembra prijevozni kuponi za nezaposlene važe kod oba javna gradska prijevoznika u Sarajevu, preduzeća GRAS i Centrotrans, saopćila je pres-služba Kantona Sarajevo pozivajući se na izjavu kantonalnog ministra saobraćaja Adnana Štete.

Aneks sporazuma o tome potpisali su danas direktori GRAS-a Senad Mujagić i Centrotransa Safudin Čengić u prisustvu ministra Štete nakon što je Vlada Kantona, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, usvojila Uredbu o cijeni karte za nezaposlene.

– Od 1. septembra, kuponi za nezaposlene će važiti kod oba prijevoznika. Cijena karte će ostati ista za korisnike uprkos poskupljenjima energenata jer smo uspjeli pronaći sredstva za dodatno subvencioniranje prema prijevoznicima – rekao je ministar Šteta.

Do sada je bilo omogućeno važenje kupona kod oba prijevoznika za studente, đake i penzionere.

– Nezaposleni su četvrta kategorija kojoj smo omogućili važenje kupona kod oba prijevoznika. Ova odluka je nastavak naših aktivnosti na uspostavljanju olakšanog i povoljnijeg javnog prijevoza svim građanima našeg kantona – zaključio je Šteta.

Sporazum je rezultat osluškivanja potreba građana, kao i postignutih dogovora Ministarstva saobraćaja sa prijevoznicima, navedeno je također u saopćenju.

Povezane objave

Back to top button