VIJESTI

Od 3. do 23. oktobra 2022. godine 18. manifestacija Selam, ya Resulallah

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo u periodu od 3. do 23. oktobra 2022. godine organizira 18. manifestaciju Dani o Allahovom Poslaniku Selam, ya Resulallah 2022.

-Manifestacijom veoma uspješno ističemo univerzalne vrijednosti naše vjere: ljubav, solidarnost, altruizam, volonterizam afirmiramo kulturu i tradiciju, dajemo priliku mladima za aktivno učešće u kreiranju pozitivnih uslova života, te doprinosimo odgoju i obrazovanju djece.

Projekat se sastoji od niza programa koje planiramo realizirati u oktobru 2022. godine na različitim lokacijama širom Sarajeva, uz saradnju sa 150 najeminentnijih stručnjaka iz različitih vjerskih, kulturnih i društvenih oblasti.

Partneri projekta su Institut Yunus Emre, Gazi Husrev-begova biblioteka, Gazi Husrev-begova medresa, Bošnjački Institut – Fondacija Adil Zulfikarpašić, JU Muzej Sarajeva, BHRT, Media Centar, Hayat TV, Anadolu Agency, i dr, saopćeno je iz MIZ Sarajevo.

Moto ovogodišnje manifestacije koja će svečano biti otvorena 3. oktobra 2022. godine na platou ispred Baščaršijske džamije je kur’anska poruka: “Jedni drugima pomažite u dobročinstvu i čestitosti, a ne sudjelujte u grijehu i neprijateljstvu.” (Kur'an, V:2).

 

Povezane objave

Back to top button