ILIJAŠ

Od septembra produženi boravak u Osnovnoj školi “Hašim Spahić”

Prostor stare sale za tjelesni odgoj u Osnovnoj školi “Hašim Spahić” Ilijaš bit će namijenjen za potrebe produženog boravka. Direktor škole Nihad Salkić istakao je da se radovi privode kraju i po planu te da će najmlađi učenici produženi boravak moći koristiti već u novoj školskoj 2020 -2021. godini.

„Želim ovo prilikom da se zahvalimo Općini Ilijaš na čelu s Općinskim načelnikom Akifom Fazlićem, te Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mladih  KS na čelu s ministrom  Anisom Krivićem što su prepoznali ovakav jedan projekat i doprinijeli da se izgradi ovaj prostor koji će nam koristiti za produženi boravak“, kazao je direktor Salkić.

Učenike očekuju moderne i savremene  prostorije gdje će moći uživati u produženom boravku.

 

„U sklopu produženog boravka izgradit će se nova kuhinja koju će svi učenici i uposlenici moći da koriste. Također izgrađena su i četiri mokra čvora, a u samom produženom boravku imamo dvije prostorije gdje će učenici moći raditi zadaću, a da nesmetano  drugi učenici imaju neke druge aktivnosti. U  produženom boravku također će biti  LCD televizor i klima uređaj. S nestrpljenjem očekujemo povratak svih učenika, a produženi boravak posebno će obradovati najmlađe učenike”, kazao je  Salkić.

Načelik Akif Fazlić ističe da je ovo vrlo važan projekat, s obzirom na to da gradska škola ima najviše upisane djece, te da će od septembra imati i ovu vrstu usluge.

„Općina Ilijaš je uspjela obezbijediti sredstva za ovaj jako važan projekat. Radi se o potpunoj rekonstrukciji objekta stare sale i stavljanje u funkciju tog prostora.  Zajedno s menadžmentom škole, općina je definisala novu namjenu ovog prostora  da to bude prostor za produženi boravak. Roditelji su birali da upišu dijete u neku drugu školu, zbog toga što ova škola nije imala tu vrstu usluge. Hvala Bogu da smo obezbijedili ova sredstva i blagovremeno krenuli u realizaciju ovog projekta. Projekat je u završnoj fazi, a vrijednost radova je koštala 200.000 KM. Iskazali smo zadovoljstvo  prije svega i uposlenicima škole, kako je to urađeno i pokazalo se da je projektno rješenje jako funkcionalno i dobro. Ono što preostaje jeste sada nabavka opreme za kuhinju i za ovaj prostor. Općina je uspjela obezbijediti sredstva s Vladom KS u vrijednosti od nekih 80 hiljada KM. Naša Služba za društvene djelatnosti  pokrenula je tendersku preceduru oko nabavke opreme tako da u naredni mjesec ili dva bit će nabavljena najbolja i najmodernija oprema i time ćemo u potpunosti završiti ovaj projekat i škola će biti sprema u septembru“ kazao je Fazlić.

Nadam se da će najmlađi učenici ovaj produženi boravak koristiti kvalitetno i na najbolji mogući način učiti sa svojim drugarima.

Povezane objave

Back to top button