VIJESTI

Od sutra pojačana regulacija saobraćaja u cilju smanjenja gužvi na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, od sutra, 13. marta započinju pojačane aktivnosti regulacije saobraćaja na magistralnom putu M-18 (Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića), u oba smjera, s ciljem rasterećenja saobraćajnih gužvi.

Fizička regulacija saobraćaja u raskrsnicama vršit će se u jutarnjem terminu od 7 do 9 sati, te u poslijepodnevnom terminu od 14 do 17 sati.

Građane mole da tokom ovih aktivnosti poštuju naredbe ovlaštenih službenih osoba.

Također, nakon što je rješenjem Federalne uprave za inspekcijske poslove – Federalnog saobraćajnog inspektorata od 6. marta naložena privremena zabrana odvijanja motornog i pješačkog dijela saobraćaja na dijelu magistralne ceste M-18, na desnoj saobraćajnoj traci rezervisanoj za vozila JGS i njoj susjednoj saobraćajnoj traci, kojim se odvija saobraćaj, te dijelu pješačke staze koja graniči sa saobraćajnom trakom rezervisanom za vozila JGS-a – dio ulice Hiseta, a nakon obrušavanja dijela objekta u ulici Hiseta, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo poduzimaju mjere i radnje za bezbjedno odvijanje motornog i pješačkog saobraćaja na ovoj dionici, te zaštiti života i zdravlja svih učesnika u saobraćaju.

“Apelujemo na građane da samoinicijativno ne prolaze ispod znakova zabrane i ograničenja, te tako ne dovode u opasnost svoj i živote drugih sugrađana, te da poštuju naredbe policijskih službenika, posebno u pogledu pješačkog saobraćaja. Građankama i građanima Kantona Sarajevo se zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Povezane objave

Back to top button