KULTURAVIJESTI

Odigrana dječija predstava “Santiago od mora: Potraga za gusarskim blagom”

Danas na pozornici Kino sale Ilijaš odigrana je predstava “Santiago od mora: Potraga za gusarskim blagom”. U predstavi su glumili profesionalni glumci: Marko Nikolić, Dragana Sudžuk i Maša Pantić. Tekst predstave je napisao Saša Pantić, a režirao Andrija Kovač.

Predstava je bila namijenenja najmlađoj populaciji, a naši mališani itekako imaju razvijen interes za dramsku umjetnost koja je jedan od načina na koji djeca podstiču maštu i kreativnost, ali i stvaraju ljubav prema pozorištu kao jednom od bitnih faktora kulturnog života.

Glumac Saša Pantić ističe da se raduje kada dolazi u Ilijaš, i kada vidi zadovoljne osmijehe na licu djece nakon predstave.

“Predstava je jako dobra, i u svakoj dječijoj predstavi dobro pobjeđuje zlo i ovaj put se traži pravo gusarsko blago. Publika na kraju saznaje da su blago zapravo djeca. Nama je blago kada dođemo u BiH i lijepo se družimo sa našim prijateljima” kazao je Pantić.

Sama predstava “Santiago od mora: Potraga za gusarskim blagom”, kroz avanturu dječaka Santiaga i njegovih drugara, skreće pažnju na ljudske vrline, poričući materijalno bogatstvo kao primarni izvor sreće.

 

Povezane objave

Back to top button