Povodom sjećanja na poginule i umrle policijske službenike: Harisa Ćosića, Asima Gačića, Rasima Helaća, Kazafera Kevro, Suada Nahića, Sakiba Hasečića, Azmira Halilovića, Velimira Vidakovića, Predraga Ilića, Velagić Ahmeda , Zorana Pavlovića, Halima Fazlića, Rešada Avdukića, Malika Derviševića i Jasmina Matoruge u srijedu 17. februara u 16:00 sati  odigrana je nogometna utakmica između PS Ilijaš i ekipe igrača koji učestvuju u organizaciji bez prisustva gledalaca.

Elvir Šehić, povjerenik Sindikata policije KS, Sedme sindikalne organizacije PS Ilijaš iskazao je nadu da će se sljedeće godine upriličiti turnira kao što je bila praksa ranijih godina.

„Žao mi je što ove godine, IX malonogometni turnir poginulim i umrlim policijskim službenicim PS Ilijaš nije održan. Godinama se održava, velika je bila posjećenost. Među našim poginulim kolegama između 92. i 95. godine imamo posthumno nagrađena četiri pripadnika Zlatnom policijskom zvijezdom. Jedan je nagrađen Srebrenom policjskom zvijezdom, a jedan je nagrađen Zlatnim ljiljanom. To su najveća priznanja koja dodjeljuje naša država. Istrajat ćemo u svojoj namjeri da se turnir održava i dalje, ali ne želimo da zdravstveno ugrozimo naše stanovništvo i posjetitelje ovog turnira”, kazao je Šehić.

Sindikat policije KS je omogućio novčana sredstva za izradu banera sa slikama poginulih i umrlig službenika PS Ilijaš.Medijski i tehnički sponzori: KSC i Radio Ilijaš, Grafika NIN Ilijaš i Portal ILIJAS.info

Share.

Comments are closed.