ILIJAŠSPORTVIJESTI

Odigrani mečevi Premijer lige BiH u stonom tenisu

Proteklog vikenda Sportska dvorana Ilijaš i STK ” Hašim Spahić ” bili su domaćini mečeva Premijer lige BiH. Muška ekipa je pretrpjela dva očekivana poraza od prošlogodišnjeg  prvaka BiH Mladosti iz Zenice i kandidata za najveći plasman ekipe CM iz Viteza rezultatima 1:4 u oba meča. STK ” Hašim Spahić ” preostaje borba za opstanak u Premijer ligi BiH.

Za razliku od muške ekipe ženska ekipa u sastavu Harise Mešetović, Ajne Zlotrg i Nedžmine Čutura ostvarile su vrlo vrijednu pobjedu u borbi za što bolju poziciju u play off – u koji će igrati četiri prvoplasirane ekipe nakon završetka lige. Izvanrednu igru je pružila Harisa Mešetović koja je dobila oba meča u pojedinačnoj konkurenciji i zajedno sa Ajnom Zlotrg i meču u dublu, Ajna je nastavila izvanredne igre u Premijer ligi i spada u igračice sa boljim omjerom pobjeda i poraza.

Idućeg vikenda igrači STK ” Hašim Spahić ” učestvovat će na Memorijalnom turniru ” Kemo Fazlić ” koji će se odigrati četvrtog i petog marta u Sportskoj dvorani Ilijaš.

 

Povezane objave

Back to top button