SPORT

Odlična igra i rezultati stonotenisera na turnirima u Bugojnu i Žepču

Proteklog vikenda takmičarke i takmičari STK ” Hašim Spahić ” – Ilijaš učestovali su na turnirima u Žepču i Bugojnu.

Na međunarodnom turniru u Žepču najviše uspjeha su imali članovi veteranske sekcije našeg kluba.

Naime, u kategoriji veterana 60-65 godina prvo mjesto je osvojio naš Senad Čustović koji je u finalnom meču pobjedio Semira Čerima iz Zenice dok su treće mjesto osvojili Borislav Cigić iz Tuzle i Živan Jovanović iz Beograda.

U kategoriji veterana 65-69 godina član našeg kluba Zlatan Lovrić je osvojio treće mjesto zajedno sa Zijadom Fetićem iz Zenice, Meo Hurić iz Tuzle je bio drugi a Obren Tomić iz Sarajeva prvi.

Bugojno je bilo domaćin turnira ” Kvalifikacije za TOP-8 za seniore “, TOP-8 grupe A i B za kadete/kadetkinje i juniore/juniorke.

Naš Hamza Kamenjaš je na kvalifikacijama za TOP-8 seniori/seniorke osvojio treće mjesto ostvarivši plasman u TOP-8 grupa A u ovoj kategoriji.

Članica našeg kluba Ajna Zlotrg osvojila je prvo mjesto na kvalifikacijama za TOP-8 seniorki i zajedno sa Harisom Mešetović nastupit će na II TOP-8 grupa A.

Melika Semić je na TOP-8 grupa B ostvarila izvanredan rezultat osvojivši prvo mjesto i obezbjedivši nastup na nadolazećem II  TOP-8 grupa A.

Nedžmina Čutura je napravila veliko iznenađenje osvojivši izvanredno drugo mjesto na TOP-8 grupa A i zajedno sa Melikom učestovati će na II TOP-8 grupa A.

Ostali takmičari su pružili dobre igre i mečeve ali nisu uspjeli osvojiti  medalje.

Takmičenja se nastavljaju idućeg vikenda turnirom u Banja Luci, javljaju iz STK “Hašim Spahić”.

 

Povezane objave

Back to top button