Odlični nastupi za STK “Hašim Spahić” na početku godine

Mlade stonoteniserke i stonoteniseri STK ” Hašim Spahić “- Ilijaš 2018.  godinu su počeli sa odličnim rezultatima.

-Naša ženska juniorska ekipa u sastavu: Harisa Mešetović, Amila Spahić i Azra Ljubijankić na prvenstvu Bosne i Hercegovine u kategoriji “juniorke ekipno ” koje je održano 27.01.2018 godine u Tuzli , osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju. U finalnoj grupi naša ekipa je  pobjedila ekipe STK ” Kreka-Edelex “- Tuzla, STK ” Vitez ” i STK ” Spin 2012 “- Sarajevo, javljaju iz ilijaškog stonoteniskog kluba.

Također, u nedjelju je u Tuzli održano prvenstvo Bosne i Hercegovine u kategoriji “kadet/kadetkinje ekipno”. Muška ekipa u sastavu: Hamza Kamenjaš, Adnan Alić i Tarik Poturak  osvojila je izvanredno II mjesto i srebrnu medalju u finalu su nakon pobjeda nad ekipama STK ” Kreka-Edelex ” – Tuzla, STK ” Aladža “- Sarajevo, STK ” Stens “- Sarajevo i STK ” Bugojno “. Zaustavljeni su od favorita iz STK ” Banja Luka ” sa tijesnih 3:2 . Važno je napomenuti da naš igrač Hamza Kamenjaš  u toku turnira nije izgubio nijedan meč.

Naša ženska kadetska ekipa Harisa Mešetović i Nejra Čorić su osvojile III mjesto i bronzanu medalju izgubivši polufinale od ekipe STK ” Spin 2012 ” sa 3:2, nakon pobjeda nad ekipama STK ” Spin “- Doboj Istok i STK ” Vitez “.

Harisa Mešetović nije imala niti jedan izgubljeni meč.

Čestitamo na odličnim rezultatima našim stonoteniserima i njihovim trenerima.

Prethodni članakKnjige sedmice: Ljubavni i kriminalistički roman savršena kombinacija štiva za vikend
Naredni članakUspješan početak nastave u drugom polugodištu u svim školama na području općine Ilijaš