Odluka da se na BH Radiju 1 obilježava dan žalosti zbog smrti napadača na Kosovu stavljena van snage

“Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, koji inače rukovodi radom BHRT-a, nije donio nikakvu odluku da se danas, 27. septembra, proglasi dan žalosti, odnosno prilagodi program na nivou svih platformi BHRT-a.

Do sada se nikada nije desilo niti je praksa da samo jedan medij unutar BHRT-a donosi pojedinačno odluku o ovako važnom programskom stavu kao što je proglašenje dana žalosti. Dakle, u ovom slučaju je direktor BH Radija 1 Dejan Kerleta samostalno, bez ikakvih konsultacija sa Poslovodnim odborom odnosno generalnim direktorom BHRT-a donio odluku da se program  BH Radija  prilagodi danu žalosti kojeg je proglasila vlada Republike Srpske.

Ovakve jednostrane i neusaglašene odluke su štetne za BHRT jer predstavljaju grubu politizaciju uređivačke politike javnog RTV servisa Bosne i Hercegovine koji se uvijek vodio visokim profesionalnim standardima.

Zato je Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine stavio van snage jednostranu odluku direktor BH Radija 1 Dejana Kerlete o prilagođavanju programa Radija danu žalosti“.

Poslovodni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo BH radio 1 jutros je emitovao ozbiljnu muziku, a razlog je dan žalosti u bh. entitetu RS. A taj entitet je proglasio dan žalosti zbog smrti četvorice napadača na Kosovu.

Odluku o proglašenju Dana žalosti Vlada RS-a je donijela jučer na telefonskoj sjednici. Poslanici NSRS-a jučer su odali počast ne pominjajući ubijenog policajca Kosovske policije i bez izražavanja saučešća njegovoj porodici.

Prethodni članakIzgradnja kanalizacione i vodovodne mreže u naselju Banovac
Naredni članakMladi Ilijaša se intenzivno pripremaju za tržište rada