VIJESTI

Održan forum za žene i mlade u Društvenom centru Mrakovo

U prostorijama Društvenog centra Mrakovo, 11. maja 2023. godine održan je forum građana za žene i mlade, kojem su prisustvovali predstavnici Općine Ilijaš Enisa Mešetović, službenica za mlade i Meho Gljiva, viši stručni saradnik za poslove mjesnih zajednica, predsjednik Mjesne zajednice Mrakovo Mehmed Smajlović kao i predstavnici omladinskih udruženja i žena.

Žene i mladi općine Ilijaš imali su priliku da predlože aktivnosti u Društvenom centru i to iz oblasti društvene i kulturne aktivnosti, edukativne i kreativne aktivnosti i volonterske akcije. Tokom foruma prisutnima se obratio Zlatko Abaspahić, terenski koordinator Projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” u UNDP, koji je pojasnio proces definisanja prioriteta za organizaciju različitih aktivnosti i pokretanju inicijativa za žene i mlade, a koje će biti realizovane u ovoj godini u Drusštvenom centru Mrakovo.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ nastoji svojim aktivnostima promovisati društvene centre kao objekte u zajednici u kojima građani mogu da pristupe uslugama i informacijama, da se druže, umrežavaju i međusobno sarađuju, učestvuju u donošenju odluka, uče i stiču vještine, te koriste prilike za društveni, kulturni i lični napredak. Društveni centar igra važnu ulogu u stvaranju napredne i funkcionalne lokalne zajednice.

Povezane objave

Back to top button