Održan koncert „Veče klasične muzike“ u KSC Ilijaš

U kino sali KSC Ilijaš održan je koncert „Veče klasične muzike“ u organizaiji BZK Preporod Ilijaš. Prije početka koncerta publici je se obratila predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović koja se zahvalila načelniku Akifu Fazliću, te realizatorima i organizatorima koji su podržali ovaj događaj.

Profesorica Dženana Šehanović -Sarajlić zahvalila se načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću i BZK” Preporod” Ilijaš koji su koncert realizovali i finansijski podržali.

 „Publika će imati priliku da čuje jedan nesvakidašnji koncert, na kojem ćemo vam izvoditi djela Šopena, operne arije, te poznate solo pjesme. Također, bit će i gosti mladi umjetnici  iz muzičke škole u Ilijašu. Drago mi je što smo uspjeli ovakav jedan događaj organizovati“ kazala je Šehanović – Sarajlić.

Dženana Huseinović koja dolazi iz Tuzle, te se aktivno bavi solo pjevanjem kazala je da joj je izuzetno zadovoljstvo što će nastupati pred ilijaškom publikom.

„Drago mi je što sam u prilici da u Ilijašu predstavim ono što ja radim, te se nadam da će publika biti sretna i zadovoljna“ poručila je.

Također, razgovarali smo i s Lejlom Jakupović koja je nakon Muzičke akademije svoje školovanje nastavila u Istanbulu, a sada trenutno završava postdiplomski studij.

„ Drago mi je što večeras imam čast da nastupam s mojim dragim prijateljicama. S kolegicom Dženanom  Šehanović – Sarajlić ću izvesti djela Nortona za četiri ruke. Mislim da je ovo vrlo zanimljiv događaj, a ovakvi događaji trebaju da budu i češće“ kazala je.

Predsjednik BZK Preporod Ilijaš Adis Duraković izražava zadovoljstvo što imaju priliku biti organizatori jednog nesvakidašnjeg kulturnog događaja u Ilijašu.

„ Saradnja je došla preko profesorice Dženane Šehanović –Sarajlić, mi smo samo jedan od nosilaca aktivnosti. Sva zahvalnost u ovom svemu ide načelniku Akifu Fazliću, tako da se nadam da će ovo preći u našu tradiciju u narednim godinama“ istakao je.

Publika je također uživala u nastupima dvije kompozicije devetogodišnje Nedžle Duraković, koja je nedavno osvojila prvu nagradu na međunarodnom online takmičenju  u Sremskoj Mitrovici. Klavirski duo Hidajeta Hasanspahić i Ines Jozić također su se publici predstavile s dvije tačke.

Prethodni članakMinistar Halebić: Sufinansiranje zajamčene plaće privrednicima u Kantonu Sarajevo za april i maj 2020. godine
Naredni članakJAVNI OGLAS -Stručni savjetnik za marketinške poslove, projekte i organizaciju – 1 izvršilac – neodređeno vrijeme: